pátek 13. ledna 2012

Svahové létání na kopci s výhledem na moře

Rano se budim brzy, dobre vyhajany po vcerejsim litani. Slunce tu vychazi docela brzy, okolo 6 hodiny. Po ranni hygiene jdu na pruzkum nejvhodnejsich mist na foceni. Odtud je krasny vyhled na cast pobrezi vzdalene asi 3 km. Po snidani a baleni vyrazime na nedaleky kopec s vyskou 153 m nad morem odkud budeme svahovat az ke plazi. Fouka jihozapadni vitr. Vsichni startujeme nateseni na nove zazitky. Kvuli foceni startuji jako posledni, asi po par metrech vidim nad keri kridlo z nasi skupiny, pozdeji jsem se dozvedel, ze to byla Jarka. Pristala v pohode jen s malymi skrabanci, asi letela dost nizko. Nad kopcem se nam svahovani dari, oci mame do vsech stran stale otevrene a snazime se v omezenem prostoru davat na cokoliv pozor. Poprve zakousim pocit letani nad sirokou silnici vedle zeleznicni koleje a morskeho utesu s dostatecnou vyskou. Asi po pul hodine pristavame na pisecnou plaz, dostatecne sirokou a dlouhou. S padakem v ruce jdeme k travnate plosine do stinu vedle parkoviste, kde v klidu balime kridlo. Zanedlouho prijizdi Hanka s dodavkou, aby jsme nalozili batohy a vratili se na kopec. Vsichni ulehame pod stinem borovice a kochame se vyhledem na morske pobrezi s hejnem paraglidistu, jaka nadherna vyhlidka! Michal s Jirkou zkouseji krizove starty s novym prototypem kridla znacky UP nemeckeho vyrobce, Hanka se take pridava. My fotografove lovime nejlepsi snimky trojbarevnych padaku s pozadim more. Take trenuji krizove starty, v jednu chvili jsem si vzpomnel, ze jsem na plazi asi zapomnel dalkove ovladani na kameru. Rozhoduji se sletet dolu ho najit, Vera mi rikala, ze ho nasla a dala na strom. Slet dolu byl kratky s pristanim na pohodicku. Hned jsem pustil do hledani, po 10 minutach pobihani sem tam mezi stromy jsem nic nenasel. S Hankou zkousime vysilackou ziskat od Very vice informaci, ale ani toto reseni nepomohlo. Smiril jsem se s tim, ze to asi nekdo vzal. Nastesti se da kameru ovladat primo, ani me to tolik netrapi. Tehoz odpoledne jsme vsichni jeste zopakovali posledni slet dolu k plazi se vykoupat. Vsechny veci jsme nechali v aute, vzali plavky a skocili rovnou do velkych vln az dvoumetrovych. Po vyradeni ve vode se vracime domu se naveceret. Za par minut se spustil dest, pro africany vytouzeny, trvajici jen par minut. K veceri dojidame zbytky masa ze vcerejska, varenou kukurici a ruzne salaty. Spolecne si vypravime ruzne historky a pribehy, popijime pivo a vino. Okolo 11 hodiny se odebirame na kute.

Detail tracklogu: http://www.xcontest.org/world/cs/prelety/detail:Kajik/13.1.2012/09:19

2 komentáře:

  1. Krásný fotky. Daří se ti dávat je do blogu přímo z mobilu? Tak ať to litá, buďte opatrní, vypadá to, že tam asi občas bývá těsno. David

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Davide, jo, fotky i video jdou nahrát. Ve vzduchu je docela mazec, musíme dávat pozor nejen do stran, ale i nahoru a dolů. Pozdravuj kolegy v práci!

      Vymazat