neděle 15. ledna 2012

Další letový den za krásného počasí

Po rannim probuzeni vidim skrz dvere slunicko a usmivam se, dnes bude dalsi letovy den. Jako obvykle po snidani pripravujeme vybaveni, navigaci, piti a okolo desate frcime na startoviste. Fouka jihovychodni vitr o rychlosti 6 m/s coz je tak maximum pro mozny start. Vsichni pripravujeme svou vybavu, jelikoz odpoledne ma silit vitr, tak se zbytecne nezdrzujeme. Opet startujeme na krizak, let byl mnohem zajimavejsi nez predevcirem, vsichni jsme stoupali vys a dokazali jsme ve vzduchu vydrzet dele. S mym novym sluchadlem slysim pri stoupani vyborne pipani variometru, coz je pro me prijemna zmena oproti minule, kdy jsem musel pouzit indukcni smycku. Odpada tak me starosti s pouzitim kabelu. Hledani termiky a svahoveho proudeni me zacina cim dale vice bavit. Asi po hodine a pul letu jsem citil nutkani mocit, premyslel jsem, zdali to mam udelat za letu, vydrzet to nebo hned pristat. Ma intuice veli to jeste vydrzet, po par minutach letu zjistuji, ze jsem vystoupal do vysky 288 m. Pohled na cele pobrezi plaze s morskymi vlnami byl nezapomenutelny. Asi po dvou hodinach dostavam od ostatnich pilotu informaci, ze musime neprodlene dolu kvuli prichodu silneho vetru. Slapnu na speed, abych se dostal proti vetru co nejdale od svahu smerem k mori. Pote pouziji krajni snury k zaklopeni obou usi k vyklesani do vysky 50 m na pristani. Po vyhrate plazi bezim k parkovisti a do krovi, abych ulevil silnemu tlaku v mocovem mechyri. To byla ale dlouha chvilka minimalne 2 minuty :-) Po radnem sbaleni kridla ve stinu stromu se jdeme vykoupat, tentokrat s mensimi vlnami nez minule. Po hodine koupani, pozorovani plaze a debate o dnesnim letani se presouvame do restaurace na pivo a jidlo. Jelikoz jsem od rana nejedl, dal jsem si velkou pizzu, ktera me chutnala. Pri jidle poslouchame zpev mlade zpevacky hrajici na kytaru. Po jidle se jedeme podivat na povetrnostni podminky startoviste, fouka silny vitr okolo 15 m/s. Vetsina odjela domu a ja zustavam s Michalem, Jirkou, Kackou a Verou kvuli porizeni par snimku. Po hodine foceni vitr neustava a tak se take vracime domu na veceri. Pote vsichni nad mapou domlouvame plany na dalsi dny. Z dnesniho tracklogu zjistuji informace o letu (viz. fotka nize), dalsi muj rekord. To byl dneska ale vydareny den.

Detail tracklogu: http://www.xcontest.org/world/cs/prelety/detail:Kajik/15.1.2012/08:37

5 komentářů:

  1. Úchvatny pohled na ty barevne housenky houpajici se nad morem.Tady dnes zimni idylka-slunicko,mraz a i trochu snehu.Liba mamka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj mami, včera bylo krásně sluníčkově, na nebi pluly krásné kumuly, v poledne bylo vedro jak v Africe je zvykem. Hned jsem si vzpomněl na zimu u nás v Krkonoších. Doufám, že až se vrátím, si ještě zimy trochu užiju :-) Posílám pac a pusu.

      Vymazat
  2. Ahoj Karle, super video, super lítání! stále závidím!

    OdpovědětVymazat
  3. Nazdar Kájo

    Koukám že jsi nezmar a neposedíš chvilku na zadnici, asi by jses měl oženit a pořídit si kupu potomků :-) Těší mne že Ti nové sluchadlo dobře slouží a pomáhá Ti zintenzivnit zážitky. Já s novým KI slyším taky každej prd. Až přijedeš tak zakrosíme, zabahníme, pokecáme, však to znáš ;-)
    Tak příznivej vítr a good luck.

    Ivan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdar Ivčo, na ženění je času dost, ale je fakt, ze člověk nemůže být věčně mladý. Jednou to přijde, to se neboj:-) Jsem zvědavý na Tvé vyprávění a dojmy s Kl implatántem. Už se těším na jarní poježdění! Pozdravuj doma a ahoooj!

      Vymazat